HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Посета министарке Обрадовић општини Медвеђа

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Министарство државне управе и локалне самоуправе определило је из Буџетског фонда за локалне самоуправе 29,1 милион динара за реализацију пројеката у три општине Јабланичког управног округа.

Општине Медвеђа, Лебане и Бојник потписали су данас са министарком Маријом Обрадовић уговоре о коришћењу средстава из Буџетског фонда за програм локалне самоуправе – подршка развоју и функционисању система локалне самоуправе.

Министарка Обрадовић је након потписивања уговора са председником општине Медвеђа, Небојшом Арсићем истакла да су се градови и општине у Србији пробудили и ове године конкурисали са 225 пројеката у вредности од 2,2 милијарде динара за средства из Буџетског фонда. Вредност Фонда за ову годину је 460 милиона динара који су додељени за пројекте у 54 јединице локалне самоуправе у Србији. 

Медвеђа је конкурисала по два циља, а то су инфраструктурни пројекти и пројекти заштите од елементарних непогода, чија је укупна вредност око 13,5 милиона динара и којима ће се извршити реконструкција и санација ПУ „Младост“, као и очистити речна корита и санирати путна мрежа оштећена услед елементарних непогода, навела је Обрадовић. Она је додала да се Медвеђа често спомиње у Влади Србије као једна од најактивних општина, која тражи средства за своје пројекте, а све како би поправила функционисање локалне самоуправе.

„За грађане је важно да знају да је њихово руководство препознато у Београду као неко ко је активан и да овај део Централне Србије није занемарен од стране Владе. Спровођење политике равномерног развоја целе Србије, а посебно улагање у општине попут Медвеђе јесте суштина наше политике и свега што радимо још од 2012. године“, поручила је Обрадовић. Она је истакла да је приоритет Владе данас вакцинација становништва старијег од 60 година, у чему је Медвеђа добар пример са 32 одсто вакцинисаних грађана у овој старосној категорији, и позвала све који су се вакцинисали да анимирају и млађе људе да се вакцнишу, јер је то једини начин за борбу против ковида. Она је оценила да пријава преко Портала еУправе мора бити боља и најавила да ће се за викенд на територији читаве земље отворити пунктови за вакцинацију без заказаног термина вакцином Астразенека.

„Лекари кажу да је најбоља вакцина она коју сте ви примили, која је вама била на располагању и којом сте се ви заштитили. Вакцине ће бити достављене у све градове и општине које искажу интересовање и позивам све да искористе прилику и могућност вакцинације без заказаног термина“, закључила је Обрадовић. 

 

Председник општине Медвеђа, Небојша Арсић се захвалио министарству државне управе и локалне самоуправе, на чијем је челу Марија Обрадовић на данашњој посети и подршци развоју општине. 

“Када у току два месеца локалну самоуправу посети један министар, а имали смо и прилике да током једне године општину Медвеђа у два наврата посети председник државе, Алексанар Вучић, то само значи да наше кровно министарство и држава мисли на нашу Медвеђу и брине о нама. Са поносом и у име грађана желим да се захвалим држави, а сада и лично Марији Обрадовић на свесрдној сарадњи и помоћи. 

Од последњег доласка министарке Обрадовић, јануара месеца, када смо имали потписивање историјског Споразума са општинама Лебане и Бојник, а дан након проглашења ванредне ситуације због елементарних непогода у Медвеђи, не могу да кријем задовољство и да не поменем да сам први пут доживео да ме један министар након те посете позове и пита да ли смо поднели захтев, односно аплицирали за средства на конкурсу за санирање штете и уређење речног корита након поплава. Разлог данашње посете министарке Марије Обрадовић управо је конкретна помоћ и реализација поменутог захтева, обзиром да су нам за те намене и санирање штете одобрена средства из буџетског фонда у износу од 4.180.000 динара. Поред овог циља, конкурисали смо Пројектом санације и реконструкције Предшколске установе “Младост”, што је препознато од стране Министарства са финансијском подршком од 9.300.000 динара, што ће умногоме помоћи да боравак наших најмлађих учинимо безбеднијим а самим тим да објекат добије ново рухо.”  Небојша Арсић је такође искористио прилику и упутио апел грађанима да се у већем броју пријаве за вакцинацију, јер се само тако можемо заштити од актуелног вируса.

Након изјава за медије, министарка је заједно са руководством општине Медвеђа обишла речно корито у Сијаринској бањи и ПУ „Младост“ за које су намењена средства из Буџетског фонда, као и вакцинални пункт у ДЗ Медвеђа.

 

1616773692402

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top