HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Министарка Обрадовић на потписивању Споразума о сарадњи општина Лебане, Бојник и Медвеђа

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Министарка Марија Обрадовић боравила је данас у посети општини Медвеђа, где је разговарала са руководством општина Медвеђа, Лебане и Бојник о актуелној ситуацији, имајући у виду проглашене ванредне ситуације у овим општинама услед епидемије COVID-19 и недавних поплава. 

На заједничком састанку који је одржан у кабинету председника општине Медвеђа, било је речи и о пројектима које ове три општине могу реализовати буџетским средствима добијеним на конкурсу Министарства државне управе и локалне самоуправе, као и међуопштинска сарадње за заједнички наступ у тражењу извора финансирања за веће инвестиције и пројекте. 

Министарка државне управе и локалне самоуправе присуствовала је потписивању Споразума о сарадњи и разумевању између општина Лебане, Бојник и Медвеђа који предвиђа развој и јачање међуопштинске сарадње, заједнички рад на пројектима од интереса за становнике ових општина, као и рад на унапређењу услуга које се пружају грађанима на локалном нивоу.

Споразум о сарадњи и разумевању потписали су данас председници општина Лебане, Бојник и Медвеђа, Иван Богдановић, Небојша Ненадовић и др Небојша Арсић. 

„Драго ми је да данас својим присуством могу да подржим ову важну иницијативу за грађане Лебана, Бојника и Медвеђе, а то је повезивање јабланичког и топличког округа кроз Споразум о сарадњи ваших општина, који треба да донесе бољи живот у ове крајеве. Искористите га у пуном обиму, размењујте искуства и идеје, заједнички конкуришите за средства из буџета која ће вам помоћи да реализујете пројекте од интереса за ваше грађане, подстаћи запошљавање, али и останак младих и рађање деце на овим просторима. У МДУЛС имате подршку за реализацију оваквог вида сарадње на који сте се данас обавезали“, поручила је министарка Обрадовић након потписивања Споразума. 

Она је истакла да је општина Медвеђа један од добрих примера како треба искористити буџетска средства за унапређење рада у јединицама локалне самоуправе у Србији, због чега је ова општина проглашена за једну од најбољих у 2019. години. 

Председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић захвалио се министарки Марији Обрадовић на присуству приликом потписивања споразума и додао да је то знак да држава води рачуна о југу и овом крају Републике Србије, и да је ово велики дан за ове три општине, закључио је Арсић. На крају церемонијалног потписивања тројног Споразума о сарадњи и разумевању, председник општине Медвеђа је министарки, Марији Обрадовић уручио скромне поклоне у име локалне самоуправе.

4

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top