HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

“Градимо мостове међу генерацијама-за радост сваког детета” мото Дечије недеље

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Традиција обележавања Дечје недеље у свету и код нас мери се деценијама.
Дечја недеља је први пут обележена 1934. године на предлог организације Пријатељи деце Србије, а 1987. године  дефинисана је  Законом о друштвеној бризи о деци.
Манифестација Дечја недеља се сваке године одржава прве недеље у месецу октобру, са циљем скретања пажње јавности на децу и младе, на дете као носиоца права, на потребе деце у породици, друштву и локалној заједници, на њихово право да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за развој и остварење потенцијала. Ове године се одржава под слоганом "Градимо мостове међу генерацијама-За радост сваког детета".

Деца из вртића предшколске установе “Младост” су ову недељу искористила и са својим васпитачима обишли јавне установе како би се упознали са радом у њима. Били су гости радио Медвеђе, поште, полицијске управе и општинске библиотеке, у којој су на поклон добили чланске карте са којима ће моћи годину дана да користе књиге у уживају у дечијим насловима. Предшколци су посетили за крај општину и били гости председника у његовом кабинету. За њих је у Скупштинској сали организована добродошлица са пригодним слатким пакетићима. Традиционално, маскенбал је предвиђен за сам крај недеље, а школарци су своје умеће у маскирању показали дан раније.

Дечја недеља је прилика да се кроз активности и садржаје остварују дечја права, уважава индивидалност сваког детета  и његова  потреба за игром и стваралаштвом. Овогодишња манифестација биће још једна прилика да се створе јо квалетнији услови за остваривање права детета на развој испуњен љубављу, разумевањем и поштовањем, што се посебно може постићи подстицањем међугенерацијске солидарности и сарадње.                                                             
  "Дечија недеља" скреће пажњу најшире јавности на права и потребе деце, указујући на одговорност коју породица, школа, држава и њене институције имају у заштити деце и остваривању њихових права".

 

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top