HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Координационо тело доделило 63 стипендије средњошколцима из Медвеђ

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Данас је општину Медвеђа посетио председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу, проф др Зоран Станковић. Повод посете је уручивање Уговора средњошколцима који ће у школској 2018/2019. години примати стипендије из Координационог тела.

У малој сали Културног центра је пригодним програмом организована додела стипендија средњошколцима са територије општине Медвеђа. Као домаћин догађаја, присутнима се прво обратио председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић, који је рекао да је ово велики дан за општину Медвеђа.

„Захваљујући средствима Координационог тела и наравно добром успеху наших ђака, данас Медвеђа исписује нову страницу историје. Традицију улагања у младе људе подржало је Координационо тело, чијим средствима се ове године финансира 63 најбољих средњошколаца са територије наше општине. Ако упоредимо прошлогодишњи број додељених стипендија из Координационог тела, свега њих 14, у односу на овогодишњи број, морам признати да је ово велики успех. Служба Координационог тела је у складу са својим буџетом определила средства за 300 стипендија за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу, услови конкурса су промењени и раздвојени за ове три општине, па сходно квотама, општина Медвеђа добила је 21% или 63 стипендије.

Председник општине Медвеђа др Небојша Арсић истакао је да је Координационо тело у претходним годинама пуно урадило за општину Медвеђа, а да је ова година што се тиче сарадње била знатно ефикаснија. “Честитам ђацима на добијеним стипендијама, са жељом да у будућности, када упишете факултете представљате Медвеђу на најбољи начин. Верујем да ће вам ове стипендије бити још већи подстрек и мотивација у даљем школовању, да ћете оправдати наша очекивања и идуће године бити још бољи. Сви млади људи који заврше студије биће добродошли, а ми ћемо, иако то није лак задатак, наћи начин да те младе људе запослимо.”

 

Проф др Зоран Станковић је истакао да сви који су показали успех кроз школовање,  заслужују стипендирање, као даљи подстрек за учење. “Стипендије ће бити исплаћиване 9 месеци, а износ стипендија је 6.000 динара месечно. Надам се да ћете новац утрошити за све оно што вам је потребно, а да ће део новца отићи, поред ваших дивних потреба и за унапређење вашег здравља.” Станковић је искористио прилику и да мотивише ученике да упишу студије и да буду спремни да раде много како би остварили своје снове. За крај је додао да су за успех деце заслужни како њихови родитељи, тако и њихови професори.

 

Одговарајући на питања новинара о тренутној ситуацији на југу Србије и Косову и Метохији, Станковић је изразио уверење да ћемо у периоду који је пред нама имати умирење страсти које су нарасле и да ће овај проблем бити решен на обострано задовољство. “Очекујем да привреда која не познаје националност и границе буде доминанта, обзиром да људима који живе и са ове и са оне стране административне линије омогућава бољи живот, јер је тежња свих нас да боље живимо, закључио је Станковић.

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top