HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Подела пакета помоћи и агрегата на територији општине Медвеђа

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Невиђене размере на електро мрежи које су у протеклих десетак дана проузроковале ледене кише на територији наше општине, почеле су да се санирају захваљујући помоћи екипа дистрибуције из целе Србије. 

Поред радника Дистрибуције Медвеђа који улажу максималне напоре да што пре омогуће несметано напајање електричном енергијом наших села у заиста екстремним условима, у помоћ прискачу и мештани који су се укључили како би што пре рашчистили путеве од попадалих стабала и омогућили електричарима прилаз до елекричне мреже.

На седници Штаба за ванредне ситуације општине Медвеђа донета је Одлука да због причињене штете на путној инфраструктури услед изливања и поплава, као и великих оштећења на електро-дистрибутивној мрежи, потребно хитно набавити пакете са основним животним намирницама за помоћ угроженом становништву општине Медвеђа, као и агрегате за мештане који су најдуже без струје. 

Волонтери општине Медвеђа припремили су 1000 пакета помоћи, за шта је из буџета општине издвојено 1.200.000,00 динара. Дистрибуција пакета са основним животним намирницима као и агрегата у најугроженијим деловима наше општине почела је у суботу. На територији општине Медвеђа и данас је настављена подела пакета са основним животним намирницама угроженом становништву. 

Поред ЈКП “Обнове” иуз Медвеђе, која је задужена за зимско одржавање путева, укључили смо и додатне извођаче, и сви су они на терену. Рашчићавање иде по плану, а посебно ме радује што су екипе пустиле струју на репетирору Ђоравица и Расовача где ћемо напокон добити и мобилну телефонију и телевизијски сигнал. Ми смо нон стоп са екипама на терену и очекујем да ћемо већ од сутра имати знатно повољнију ситуацију.

Привредна комора Србије је такође донирала пакете помоћи за становништво у општини Медвеђа, а помоћ је стигла и у виду агрегата за струју и теренског возила за Дом здравља у Медвеђи, како би лекарске службе могле да доспеју до завејаних села - истакао је председник општине Медвеђа, др Небојша Арсић, који се захвалио свим радницима Електродистрибуције, волонтерима, својим сарадницима и посебно мештанима који заједничким напорима раде да што пре изађемо из ванредне ситуације која нас задесила.

 

 

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top