HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Подела уговора младима за програм “Моја прва плата”

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

Програм Владе Републике Србије „Моја прва плата”, који је започео објављивањем јавног позива у протеклој години, а кога спроводи Национална служба за запошљавање уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства финансија, Канцеларије за ИТ и електронску управу и Привредне коморе Србије, почео је са реализацијом у приватном и јавном сектору.

Данас је у Скупштинској сали општине Медвеђа организована подела уговора лицима која су остварила право да се нађу међу њих 13, који ће у Општинској управи општине Медвеђа остварити своје прво радно искуство. Одабрана лица од стране Националне службе за запошљавање, су потписала тројни уговор са послодавцем и НСЗ почетком јануара, али због проглашене ванредне ситуације у општини Медвеђа подела уговора је обављена данас. 

“Општина Медвеђа се пријавила на јавном позиву као послодавац који је заинтересован да пружи могућност младим људима из Медвеђе да баш овде започну своје прве радне кораке. За програм “Моја прва плата” владало је велико интересовање младих са територије општине Медвеђе, али на основу броја запослених у нашој локалној самоуправи, Национална служба за запошљавање нам је одобрила свега 13 места, и то 9 лица са средњом школом, 1 лице са високом школом и 3 са факултетом. Током девет месеци оспособљавања за рад стећи ћете прва радна искуства, применити стечена знања и развити нове вештине, унапредити радне навике, а за свој рад бићете плаћени. Ваше оспособљавање за рад биће спроведено по утврђеном програму који одобрава Национална служба за запошљавање, уз ментора који врши надзор и пружа подршку. По завршетку, добићете потврду о обављеном оспособљавању на конкретним пословима, која повећава шансу да добијете запослење за које сте се школовали”- рекао је председник општине Медвеђа, Небојша Арсић приликом обраћања младима у сали.

Лицима са завршеним средњим образовањем обезбеђена је месечна новчана накнада у износу од 20.000,00 динара, док за оне са завршеним високим образовањем накнада износи 24.000,00 динара. Средства ће бити исплаћивана директно лицима на оспособљавању, преко Националне службе за запошљавање, а оспособљавање за рад траје 9 месеци. Од њих 13 који су потписали уговор, два лица су албанске националности.

 

1611316001222

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top