HOT Business - шаблон joomla Книги
  • Ћирилица
  • Shqip

pitajte predsedika

logo-informator

ozakonjenje baner

logo-objedinjena-prcedura

logo virtuelni maticar

 evrtic

 ologo

javne nabavke

logo-zahtev-informacije

baner pitanja i odgovori

Инвестирајте у Медвеђу

Пријавите комунални проблем

dokumenta-publikacije

biracki spisak

Архива текстова

Здравство

ПДФ Штампа Ел. пошта

-

 

Дом здравља Медвеђа након издвајања из Здравственог центра Лесковац, од 01. Јануара 2007. године послује као самостална здравствена установа и као таква пружа здравствену заштиту становницима неразвијене општине Медвеђа. У насељеном месту Медвеђа је седиште Дома здравља, у Сијаринској Бањи налази се здравствена станица која послује у оквиру Дома здравља Медвеђа, а здравствене амбуланте налазе се у Тулару, Равној Бањи, Реткоцеру, Лецу и Бучумету у  којима стално ради медицински техничар, а лекар долази једном недељно и то: у Реткоцеру понедељком, у Бучумету уторком а у Равној Бањи средом.

Дом здравља у Медвеђи располаже са око 1.600 м2 просторног капацитета. Служба опште медицине са кућном негом, лечењем и хитном медицинском помоћи која се такође бави специјалистичко -консултативном делатношћу из интерне медицине у Дому здравља у Медвеђи ради континуално од 0-24 часа. Рад је организован у сменама. Од осталих служби у Дому здравља Медвеђа своју делатност обављају и: Служба за здравствену заштиту деце, жена и поливалентне патронаже, Служба за стоматолошку здравствену заштиту, Служба за правно-кадровске економско-финансијске и техничке послове.

Службама гравитира 12 насеља у којима живи 6.775 становника.

Здравствена заштита становништву се пружа у изузетно тешким условима, ( 95% територије је брдско-планинско, велика разуђеност територије са густином насељености од 21 становник на 1км2, претежно старачко становништво  које чини 1/3 укупног броја становника, веома лоша локална путна мрежа). Сложености пружања здравствене заштите у многоме доприноси и територија уз административну линију са Косовом и Метохијом у дужини од 58 км. Собзиром да здравствене услуге пружамо и становницима у засеоку Медрговац, који припада општини Подујево која припада Косову и Метохији, као и становницима  засеока Секирача која припада општини Куршумлија.. Због свега горе наведеног од изузетног је значаја да и поред недовољног броја становника  по стандардима за јавно здравство, ради адекватног и правовременог пружања здравствене заштите, задржати постојећи кадар како би и ово становништво у изузетно важном стратешком подручју својим опстанком на овим просторима добило што је могуће већу здравствену заштиту.Дом здравља у Медвеђи поред пружања здравствене заштите становништву, такође изузетну пажњу посвећује здравственом васпитању становништва.

Опширније на званичној ВЕБ презентацији Дома здравља Медвеђа.

 

Контакт:

тел: 016 891-236

е-маил: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

 

 

Predsednik-rs

Vlada-rs

image001

 dobra uprava banner

 eUprava

skgo

images

Evropski-PROGRES

 vodic baner

SP Logo osnovni

Baner Pecat 211x81

 Znak srp

            SRPS ISO 9001:2015

izbori banner

 budzet banner 

resursi baner

mapa invalidnos

progbudzet

Vrtic-LOGO

Туристичка организација општине Медвеђа

logogej

interna reviz

zastitnik banner

 

 

 

 

Временска прогноза

top